Састанак савета МЗ Велико Лаоле 29.09.2018.

На састанку Савета Месне заједнице расправљало се о јединој тачки дневног реда, а то је изгласавање поверења досадашњем председнику Савета Влајић Небојши. Од 10 присутних чланова није било гласова против, тако да ће и у наредном периоду функцију  председника обављати Небојша Влајић.

21.04.2018. ОТВОРЕНА ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА

После више од тридесет година, поново ради пијаца у Великом Лаолу! Бетонски радови су  урађени током марта месеца, испред сеоске амбуланте, а почетком априла је била акција постављања тезги и фарбања ограде. Уз огромно залагање председника МЗ Велико Лаоле, као и велику помоћ свих заинтересованих, остварен је  још један пројекат који ће помоћи свима који се баве пољопривредом, а сада имају и где да пласирају свој производ. Свечаном отварању су присуствовали представници општинских власти на челу са председником општине. Општина Петровац је још једном препознала праве вредности и подржала ову акцију, која је у општем интересу свих пољопривредних произвођача овог краја.

23.12.2017. НОВ АСФАЛТ У ВЕЛИКОМ ЛАОЛУ

Две улице у Горњој мали, у Великом Лаолу,од данас су и званично добиле нов асфалт. Свечаној церемонији отварања Улице Мисирске и Улице Михајла Пупина присуствовало је комплетно општинско руководство на челу са председником општине Душком Нединићем. Заједно са замеником председника Ристић Гораном,  председником МЗ Велико Лаоле Влајић Небојшом и замеником председника МЗ Јовић Сашом, пресечене су врпце на две улице које су прекривене асфалтом у укупној дужини око 1300м. Велика ствар која се тиче радова на инфраструктури у селу, а која ће , надамо се , бити успешно настављена и у следећој години!

09.11.2017.ПУТ ВЕЛИКО ЛАОЛЕ-МАЛО ЛАОЛЕ ЈЕ СВЕЧАНО ОТВОРЕН!

После више деценија обећања претхоних власти, овај путни правац је коначно асфалтиран! Свечаном отварању је присуствовало доста људи, а такође и доста гостију и из самог врха државе – Драган Стевановић Боске државни секретар у Министартву привреде, Верољуб Арсић потпредседник Народне скупштине, Александар Јокић координатор СНС-а за браничевски округ, Сафет Павловић председник општине Жагубица, као и комплетна општинска структура на челу са председником Душком Нединићем и замеником Гораном Ристићем… Председник МЗ Небојша Влајић је поздравио све присутне и указао да је овај дугоочекивани историјски тренутак ипак постао стварност без обзира што су многи у то сумњали, и без обзира што су претходници на власти више пута лагали овај народ!

27.10.2017. АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА ВЕЛИКО ЛАОЛЕ – МАЛО ЛАОЛЕ

Вишедеценијска празна обећања су коначно замењена правим делима. На дан Свете Петке почело је асвалтирање пута који представља важну спону за читаву општину. Овај путни правац ће омогућити да се туристи из правца Свилајнца ка бањи Ждрело директно довезу најкраћим путем, који скраћује пут више од 10 километара, а уједно и несметан транспорт ученика из Бистрице и Малог Лаола у Велико Лаоле. Радове су посетили и представници општине Горан Ристић, Саша Живојиновић и Борис Гвоздић, а присуствовали су и чланови савета Месне заједнице на челу са председнком Месне Заједнице Влајић Небојшом

06.10.2017. ОТВАРАЊЕ ПРОСТОРИЈЕ МЗ У ВЕЛИКОМ ЛАОЛУ

Овом чину свечаног отварања присуствовали су представници општинских власти на челу са председником Дулетом Нединићем. Председник Месне заједнице Велико Лаоле Небојша Влајић се овом приликом захвалио на подршци општине, а уједно, заједно са председником општине говорио и о будућим плановима…

05.10.2017. ПОСЕТА ЧЛАНОВА МЗ ВРТИЋУ У ВЕЛИКОМ ЛАОЛУ

Представници МЗ Велико Лаоле су у оквиру дечје недеље посетили истурено одељење вртића „Галеб“ у Великом Лаолу, доневши са собом поклон- двд плејер. На обострано задовољство наставља се сарадња наше Месне заједнице и вртића, са надом да се у будућности ова сарадња још интензивније настави како би се добили још бољи услови у овој установи.

10.08.2017. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

РТВ Млава је дошла у Велико Лаоле да сними репортажу о људима који са више од 80 година у свом дому немају ни струју, ни воду. Месна заједница Велико Лаоле је покренула хуманитарну акцију током лета за увођење струје и воде у дом Стојана Милошевића, и акцији се одзавао велики број мештана. Списак свих који су учествовали у акцији је више од два месеца стајао на огласној табли у центру села. На овај начин је Месна заједница транспарентно показала ко је подржао акцију, као и то колика су средства била неопходна. Месна заједница ће и убудуће подржати све акције овог типа, а уједно и гледаће да испоштује све што је својим суграђанима обећала. Хвала свима који су нас подржали!

10.08.2017. Завршен турнир у малом фудбалу.

Ове године је турнир задовољио како бројем учесника тако и бројем посетилаца. Уз подршку Општине Петровац на Млави надамо се да ћемо и следеће године организовати турнир истог формата. Честитамо победницима, а такође се захваљујемо и свим спонзорима турнира као и медијској кући РТВ МЛАВА која је максимално испратила овај догађај путем медија.